Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat prețul la care se vor vinde măștile de protecție fabricate în românia, precizând că a atras atenția comercianților să nu pună un adaos comercial prea mare.

Ministrul Economiei a făcut anunțul, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transpor în comun, după ridicarea restricțiilor de circulație.

Virgil Popescu a spus vor fi două companii producătoare, care vor fabrica minim un milion de măști pe zi, iar prețul va fi de aproximativ 2 lei/bucata, fără TVA.

Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, a declarat ministrul Economiei, potrivit Mediafax.

Ministrul Economiei a cerut comercianților să nu pună un TVA prea mare.

Cele două companii care vor produce măști de protecție în România sunt Techtex, care produce acum 350.000 de măști pe zi, și Romarm, care va ajunge să producă 500.000 de măști pe zi, până la finalul lunii aprilie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.