Vasilică Poteca, prefectul de Hunedoara, a mărturisit că pacienții bolnavi de coronavirus, cu afecțiuni psihice, au vrut să sară pe geamul unității medicale și au agresat fizic personalul medical.

„I-am adus la Deva şi au fost violenţi, s-au decompensat, sunt persoane cu afecţiuni psihice şi a trebuit să îi întorc în centru. Au făcut un mare scandal aici. Au tras de personal, de echipamente, au ridicat cu paturile, au vrut să sară pe geamuri, au avut numai probleme. A trebuit să îi ducem în mediul lor”, a declarat prefectul, citat de antena3.ro

În cadrul centrului au fost testați pozitiv cu noul coronavirus cinci membri ai personalului medical, dar celelalte 100 de teste efectuate au avut rezultate negative. În total, sunt 136 de oameni internaţi la Păclişa. Prefectul spune că ancheta epidemiologică continuă şi nu se ştie deocamdată cine a dus virusul în centru.

„S-au infectat de la una dintre cele cinci persoane, pentru că ei erau internaţi dinainte, aveau anumite afecţiuni psihice şi erau destul de periculoşi. Ei erau izolaţi în centru, virusul a fost adus din exterior”, a mai adăugat Vasilică Poteca.

Atât cei îngrijiţi în centru, cât şi personalul vor fi testaţi periodic, a mai spus prefectul. Cei de la Păclişa au fost depistaţi după ce au început testări în toate centrele din judeţ.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.