Social24 Aprilie 202009:30de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Vaslui s-a spânzurat, în noaptea de 21/22 aprilie, în suburbia Gura Bustei din Vaslui, după ce cu o zi înainte primise o amendă de 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără declaraţia de proprie răspundere.

Autoritățile au fost sesizate, printr-un apel la 112, de către o persoană care specifica faptul că și-a găsit fratele spânzurat după o magazie din curte. Bărbatul a tăiat ştreangul şi până la sosirea echipajului medical a efectuat masaj cardiac. La scurt timp, la locuinţa celor doi a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, care au început manevrele de resuscitare. După 20 de minute de manevre de resuscitare, cadrul medical a reuşit să repornească inima bărbatului.

Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns ulterior la fața locului, a intubat pacientul şi continuat procedura medicală. Mai bine de o oră şi jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani.

În timp ce bărbatul era resuscitat, fratele acestuia a povestit echipajelor sosite la faţa locului că acesta suferise un şoc după ce, cu o zi înainte, a primit o amendă de 2.000 de lei, fiind suprins pe drum de un echipaj de poliţie fără a avea asupra sa declaraţie pe proprie raspundere. De condiţie modestă, cei doi fraţi locuiau împreună şi se întreţineau cu dificultate.

Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul „nu se mai putea linişti”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunţat că iese în curte „să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuinţă, fratele a ieşit să-l caute. L-a găsit în ştreang, după magazia de lângă locuinţă.

Citeste si:
Un bărbat de 70 de ani din București a murit în tramvaiul 41
Un bărbat în vârstă de 70 de...

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că în data de 20 aprilie, bărbatul de 53 de ani a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor privind circulaţia.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavăr, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui, citat de adevarul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.