Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Vaslui s-a spânzurat, în noaptea de 21/22 aprilie, în suburbia Gura Bustei din Vaslui, după ce cu o zi înainte primise o amendă de 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără declaraţia de proprie răspundere.

Autoritățile au fost sesizate, printr-un apel la 112, de către o persoană care specifica faptul că și-a găsit fratele spânzurat după o magazie din curte. Bărbatul a tăiat ştreangul şi până la sosirea echipajului medical a efectuat masaj cardiac. La scurt timp, la locuinţa celor doi a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, care au început manevrele de resuscitare. După 20 de minute de manevre de resuscitare, cadrul medical a reuşit să repornească inima bărbatului.

Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns ulterior la fața locului, a intubat pacientul şi continuat procedura medicală. Mai bine de o oră şi jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani.

În timp ce bărbatul era resuscitat, fratele acestuia a povestit echipajelor sosite la faţa locului că acesta suferise un şoc după ce, cu o zi înainte, a primit o amendă de 2.000 de lei, fiind suprins pe drum de un echipaj de poliţie fără a avea asupra sa declaraţie pe proprie raspundere. De condiţie modestă, cei doi fraţi locuiau împreună şi se întreţineau cu dificultate.

Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul „nu se mai putea linişti”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunţat că iese în curte „să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuinţă, fratele a ieşit să-l caute. L-a găsit în ştreang, după magazia de lângă locuinţă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că în data de 20 aprilie, bărbatul de 53 de ani a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor privind circulaţia.

„Persoana în cauză a fost depistată de un echipaj de poliţie şi în data de 18 aprilie, în afara perimetrului locuinţei, fără a avea declaraţie pe proprie răspundere, ocazie cu care s-a aplicat un avertisment. În data de 20 aprilie, aceeaşi persoană a fost identificată din nou în afara locuinţei, fără a deţine document care să justifice deplasare, ocazie cu care s-a aplicat sancţiunea contravenţională în cuantum de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavăr, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui, citat de adevarul.ro

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.