Experții au studiat obiceiurile în selectarea cafelei a peste 500.000 de adulți de peste 20 de ani și au descoperit că filtrul este cel mai bun pentru o inimă sănătoasă și pentru scăderea constantă a colesterolului. Filtrul ajută la eliminarea componentelor uleioase din cafea care duc la creșterea colesterolului.

Cafeaua filtrată poate reduce riscul unui atac de cord, băutorii săi fiind cu 15% mai puțin predispuși la o posibilă moarte din cauza acestei afecțiuni. Când cafeaua este turnată printr-un filtru, componentele uleioase care pot duce la creșterea colesterolului și implicit la alte complicații de sănătate sunt eliminate.

Cercetările au arătat că substanțele din cafeaua responsabilă pentru acest efect pot fi eliminate prin simpla utilizare a unui filtru. De fapt, o ceașcă de cafea filtrată conține o concentrație de 30 de ori mai mică de substanțe grase care provoacă dezvoltarea lipidelor comparativ cu cea nefiltrată.

În noul studiu, specialiștii europeni au analizat relația dintre diferitele metode de fabricare a cafelei și riscul de atac de cord și deces. Peste 500.000 de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, au înregistrat cantitatea și tipul de cafea pe care l-au băut, în medie 20 de ani. Ei au înregistrat, de asemenea, alți factori care ar putea influența sănătatea inimii precum fumatul, activitatea fizică, tensiunea arterială și colesterolul.

Retail jobs

În analiza echipei de specialiști s-a arătat că obiceiul de a consuma cafea nu este unul periculos, dar cea mai bună variantă o reprezintă cafeaua filtrată. Riscul de deces din cauza bolilor de inimă a fost scăzut cu 20% la femei și cu 12% la bărbații care au băut cafea filtrată.

În plus, persoanele care au băut între una și patru căni de cafea filtrată pe zi, au avut cele mai scăzute niveluri de mortalitate. Cafeaua nefiltrată nu a crescut riscul de deces în comparație cu celelalte tipuri de cafea – cu excepția bărbaților cu vârste mai înantate de 60 de ani, care aveau deja o șansă crescută de deces cardiovascular.

„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare referitoare la conexiunile existente între atacurile de cord și longevitate”, a declarat autorul lucrării și epidemiologul Dag Thelle, de la Universitatea din Göteborg din Suedia.

Citeste si:
Hackerii pro-ruși schimbă foaia. Avertismentul specialiștilor
Hackerii pro-ruși schimbă...

Profesorul Thelle recomandă trecerea la cafeaua filtrată, mai ales dacă vă numărați printre persoanele care au colesterolul ridicat: „Recomand persoanelor care știu că au un nivel ridicat de colesterol și doresc să facă ceva în acest sens, să se ferească cât mai des posibil de cafeaua nefiltrată”, a spus el, menționând că acest lucru ar putea include și tipul de cafea făcută la presa franceză.

„Bea cafeaua cu o conștiintă curată și alege să folosești filtrul”, a mai adăugat el, citat de dailymail.co.uk


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.