Social23 Aprilie 202011:30de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Direcţia Generală Turism a deschis un call-center special destinat persoanelor care aveau vacanțe rezervate în această perioadă. Sute de oameni au apelat deja la acest call-centrer şi au cerut informaţii. Autorităţile sunt de părere că persoanele care solicită o reprogramare în locul banilor ajută companiile. Numerele de telefon la care poţi apela sunt: 0751 122 311 şi 0751 216 870.

Direcţia Generală Turism informează că s-a deschis un call-center unde persoanele pot cere informaţii despre sejurul pe care l-au achiziționat sau pot solicita diferite modificări.

Răzvan Părjol, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, susține că situaţia vacanţelor depinde şi de impactul economic al crizei coronavirusului asupra companiilor de zboruri.

„Deci dumneavoastră cumpăraţi un bilet sau un pachet de la o agenţie. Agenţia aceea îşi păstrează păână la un 10% comision şi trimite mai departe plăţile către furnizorii de servicii, hotel, avion. Este greu să ne imaginăm, astăzi, că din acel 10% de la foarte mulţi, agenţia va fi capabilă să ramburseze în integralitate acel pachet de servicii, ei nu mai au acei bani. O situaţie similară de întâmplă în cazul hotelurilor de la mare, care au încasat, poate două rate din cele trei de early booking şi le-au băgat în deschiderea hotrelurilor, renovare, nu au de unde să ramburseze aceşti bani

Uitaţi-vă la transportatori. Lufthansa pierde 1 milion de euro pe oră. Vă daţi seama? Noi sperăm să putem salva TAROM şi Blue Air, care sunt mari operatori, dar lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să punem cu toţii umărul astăzi.”, a explicat acesta.

Citeste si:
Tudose critică refuzul Guvernului de a deschide turismul către...
Tudose critică refuzul...

Răzvan Părjol te sfătuieşte să ai răbdare măcar până la încheierea stării de urgenţă.

„Cred că e un lucru absolut logic şi de bun simţ. Sfatul nostru către clienţi este ca dacă au achiziţionat pachete de servicii cu o dată, să spunem, din a doua jumătate a lunii iunie încolo, încă mai îndrăznesc să spun să mai aibă puţină răbdare. Poate lucrurile se vor clarifica şi de la 15 mai încolo, începem să deblocăm situaţia.”, a mai spus acesta, citat de mediafax.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.