BBC, cea mai importantă companie de televiziune din Marea Britanie, a publicat un articol despre amenzile care se dau în România pentru încălcarea regulilor impuse de către autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Jurnaliștii amintesc și de incidentul cu Robert Negoiță, primarul Sectroului 3, care a fost surprins în prima zi de Paște plimbându-se cu bicicleta în parcul IOR din Capitală, împreună cu iubita sa. Edilul a susținut la acel moment că verifica starea parcului.

În articolul publicat de către BBC se menționează că România a dat 200.000 de amenzi în mai puțin de o lună persoanelor care nu au respectat restricțiile în ceea ce privește stoparea răspândirii coronavirusului. Amenzile înregistrate între 24 martie și 19 aprilie se ridică la 78 milioane de euro, declarate a fi egale cu impozitul pe profit al României din februarie 2020.

Unul dintre primarii Bucureștiului a fost amendat cu 10.000 de lei după ce a fost prins cu bicicleta într-un parc public. Parcurile sunt închise, iar Robert Negoita a susținut că a trecut într-o inspecție. Cu toate acestea, primarul Sectorului 3 al Capitalei a spus că, la fel ca orice cetățean, a trebuit să se supună legii și că este dispus să suporte consecințele.

Până în prezent, în România, 507 de persoane au murit din cauza Covid-19, iar 9.242 de persoane au fost testate pozitiv.

De asemenea, în articol se menționează și faptul că toți cetățenii români sunt obligați să completeze un formular oficial înainte de a pleca de acasă, explicând de ce au plecat, similar cu regulile din Italia și Franța. Formularul trebuie să fie prezentat împreună cu o carte de identitate în cazul în care aceștia sunt opriți de poliție sau militare. Persoanele care sunt prinse încălcând restricțiile în România riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, într-o țară în care salariul mediu lunar este de aproximativ 3.000.

Marea Britanie, care are o populație de peste trei ori mai mare decât cea a României, a dat aproximativ 3.500 de amenzi cuprinse între 30 și 60 de lire sterline, mai noteaza BBC.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.