Social20 Aprilie 202017:20de George Stanciu

Lectura de un minut

Pentru a merge la mall sau pentru a ne bucura de competiții și evenimente sportive, vom mai avea de așteptat ceva vreme.

În cadrul unei intervenții pentru Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că relaxarea restricțiilor se va face diferențiat în funcție de categoriile de vârstă, dar și în funcție de localități.

Deciziile vor fi luate la nivel comunitar, în funcție de evoluția bolii din fiecare localitate sau județ, dar asta va fi posibil doar după ce numărul de cazuri de coronavirus va fi în scădere.

Nelu Tătaru este de părere că după acest moment, va mai fi nevoie de alte două-trei luni până când să fie redeschise și mall-urile și să fie reîncepute activitățile sportive, arată hotnews.ro.

Rafila cere o strategie de reluare a activităților pentru fiecare județ în parte

Rafila spune că ”există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru această decizie. Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susținută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile și bineînțeles că există și criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susține sistemul de sănătate.

Citeste si:
Minivacanță de Rusalii: S-a aglomerat Autostrada Soarelui către...
Minivacanță de Rusalii: S-a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.