Social20 Aprilie 202014:40de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Românii continuă să sfideze Ordonanțele Militare date de autorități. Aproximativ 4.800 de persoane au încălcat restricțiile de circulație în România și s-au ales cu amenzi, în prima zi de Paște.

Potrivit informării de luni, 20 aprilie, a Grupului de Comunicare Strategică, polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.787 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.834.677 de lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.128 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 127 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în prezent, 448 de dosare penale au fost întocmite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Citeste si:
Descinderi la cei care ard deșeuri pe câmp: Asta nu e o afacere, e...
Descinderi la cei care ardeau...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.