Vremea se încălzeşte joi şi vineri, iar de sâmbătă se anunţă o răcire în majoritatea regiunilor. Duminică, 19 aprilie, în prima zi de Paşte, ploile şi frigul pun stăpânire pe România.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea se va încălzi vineri, 16 aprilie, dar dimineaţa va fi încă rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fivariabil, mai mult senin pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte (mai ales înzona Carpaţilor Orientali) şi cu precădere în prima parte a intervalului şi în nord-vestul, estul şi sud-estul teritoriului.Temperaturile maxime, peste mediile multianuale în special în regiunile estice, se vor situa între 13 şi 22 de grade, iarcele minime între 0 şi 10 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde se va forma brumă, dar şi uşormai ridicate pe litoral. Izolat în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, însă dimineaţa va fi rece pentru această dată. Cerul vafi mai mult senin ziua şi variabil noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza şi la începutul nopţii. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 6...7 grade, mai scăzută în zonapreorăşenească spre 3 grade.

Vineri se face şi mai cald. Vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie, chiar deosebit de caldă în regiunile extracarpatice. Cerulva fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, unde spre seară şi în cursul nopţii, izolat, vor fi condiţii pentru averse.Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar cele minime în general între 1 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8...9 grade, uşor mai scăzută înzona preorăşenească.

Sâmbătă, în nordul, estul şi parţial în centrul ţării valorile termice vor fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, aria nebulozităţii se va extinde treptat, iar mai ales spre seară şi noaptea local va ploua. În restul teritoriului vremea se va menţine în general frumoasă şi deosebit de caldă, cu cer variabil şi ploi slabe cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 26 de grade, iar cele minime în general între 2 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Capitală, temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade. Duminică, de Paşte, meteorologii anunţă că vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi în toate regiunile. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, potrivit adevarul.ro

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.