Biserica Ortodoxă Română (BOR) a explicat că acordul dintre ea și MAI a fost unul în consonanță cu reglementările stării de urgență, susținând că biserica nu ia decizii, ci doar le respectă, iar România nu este o țară creștinofobă.

Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros Legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare. Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă. Asta face BOR riguros de la începutul pandemiei şi îi ajută concret pe cei afectaţi. Până în acest moment cu aproape 10 mil. de lei. Asta va face Biserica şi mai departe”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Potrivit BOR, România nu este o țară creștinofobă, iar gestul Poliției Române ar fi fot unul de „civilitate creștină” și de „cordialitate civică”.

Poliţia Română nu ne asigură tuturor doar protecţia şi ordinea publică, ci făcea acum şi un gest major de civilitate creştină, un gest de cordialitate civică pentru care toţi cetăţenii ortodocşi ai acestei ţări îşi exprimau tăcut recunoştinţa. Suntem o ţară şi o societate edificate pe valorile culturale şi spirituale ale creştinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creştinopată, nici creştinofobă”, potrivit reprezentantului BOR.

A oferi, sub măsuri de protecţie totală şi perfect legală, Paşti şi Lumina de Paşti celor care le solicită şi le primesc prin voluntari acreditaţi şi corespunzător echipaţi (mult mai bine decât curierii care ne aduc mâncare sau produse comandate online), a oferi aceste lucruri în deplină ordine, nu tuturor la întâmplare, este un gest pe care bunul simţ, dublat acum atent şi de firească grijă faţă de ceilalţi, ne invită în mod firesc să îl salutăm, nu să îl criticăm”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.