Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a susținut că Monica Anisie, ministrul Educației, nu a înțeles discuția cu oficialii europeni și că refuză propunerile elaborate de specialiști.

”Doamna Ministru, nu ați înțeles discuția cu colegii miniștri ai educației din UE. Niciunde în UE nu s-a blocat școala. Nicăieri în UE nu se consideră educația ca fiind opțională. Din discuțiile avute cu europarlametarii care fac parte din Comisia de Educație, a reieșit că peste tot au fost dezvoltate soluții și au fost implicate cadrele didactice, părinții, elevii și studenții.

Nu înțeleg de ce refuzați propunerile coerente lansate de specialiști, de ce nu utilizați fondurile europene pentru a crea și pune la dispoziția școlilor infrastructura educațională necesară, de ce nu folosiți exemplele europene pozitive pentru a crește accesul la educația online / de la distanță sau de ce nu sprijiniți zecile de inițiative ale mediului asociativ și privat pentru a îmbunătăți condițiile actuale. Niciunde în UE nu există atâta nepăsare”, declară Negrescu, citat de stiripesurse.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.