Una din cele mai greu afectate țări de pandemia de coronavirus, Spania, iese treptat din carantină în încercarea de a-și salva economia aflată în criză.

Muncitorii din construcții și unele industrii de fabricație se întorc săptămâna aceasta la muncă după două săptămâni de carantină.

Premierul Pedro Sánchez a declarat că măsurile de carantină vor continua pentru restul populației și că cei care se întorc la muncă vor respecta reguli stricte de protecție.

Guvernul a anunțat că va distribui 10 milioane de măști și a publicat un ghid cu regulile de siguranță pe care cei care se întorc la muncă vor trebui să le urmeze.

Premierul spaniol a mai avertizat că Spania nu a intrat încă în faza a doua în lupta cu noul coronavirus. Acesta estimează că abia în două săptămâni va relaxa gradual măsurile de carantină pentru restul populației.

"Suntem încă departe de victorie, de momentul în care viețile noastre vor reveni la normal," a declarat acesta potrivit BBC.

Școlile, restaurantele, barurile, cele mai multe magazine și instituțiile culturale vor rămâne în continuare închise.

"Riscul unui nou val de îmbolnăviri este foarte mare"

Guvernul regional catalan critică decizia luată la Madrid pe care o consideră imprudentă. Quim Torra, conducătorul guvernului regional catalan susține ca riscul unui nou val de infecții este enorm.

Premierul Sanchez insistă că decizia a fost luată în urma consultărilor cu mai mulți experți.

Numărul cazurilor noi de Covid-19 au început să scadă ușor în Spania. Duminică au fost înregistrate doar 3.477 de noi cazuri, ducând astfel numărul total la 169.496. Până acum, 17.500 de spanioli și-au pierdut viata din cauza coronavirusului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.