Simulările de anul acesta ale examenelor de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a, Evaluare Națională pentru cei de clasa a VIII-a, dar și pentru elevii claselor a II-a,a IV-a și a VI-a, au fost suspendate. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Art. 1. - Se aprobă suspendarea organizării și desfășurării evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, a simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2019-2020.

Art. 2. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2019-2020, aprobat prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.946/2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 725 din 3 septembrie 2019, se abrogă.

Art. 3. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Calendarul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și al simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2019-2020, aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3.066/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 din 28 ianuarie 2020, se abrogă.

Art. 4. - Direcția generală învățământ preuniversitar, Direcția generală minorități și relația cu Parlamentul, Centrul Național de Evaluare și Examinare, inspectoratele școlare județene/al municipiului București și unitățile de învățământ duc la îndeplinire prezentul ordin.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.