Social 9 Aprilie 2020 17:20

În contextul pandemiei de coronavirus, guvernul are în vedere un proiect care prevede înființarea unor programe pentru susţinerea şi integrarea românilor care s-au întors din diaspora. De asemenea, aceștia ar putea beneficia de ajutoare sociale sau de locuri de muncă.

”În funcţie de situaţie, vom avea programe de integrare a lor. Românii care s-au întors sunt din mai multe categorii, sunt muncitori sezonieri, de exemplu (...), oricine are o meserie. Normal că în planul de relansare economică de după revenirea la normalitate vom avea un proiect separat pentru integrarea românilor care s-au întors”, declară Ludovic Orban.

Premierul susține că o mare parte dintre aceștia lucrează deja în sectorul construcțiilor și astfel pot fi integraţi de companiile de construcţii, menţionând că acest lucru se poate realiza si în domeniul agriculturii.

”Va exista o posibilitate pentru mulţi dintre cei care s-au întors, mai ales cei care au avut activităţi, în ţările în care au muncit, în domeniul agriculturii şi va fi o oportunitate. E un program pregătit la Ministerul Agriculturii, pe care urmează să-l lansăm, dedicat românilor care revin în ţară din diaspora. Cine nu va reuşi să-şi găsească un loc de muncă sau nu va vrea să-şi găsească un loc de muncă va beneficia pentru o perioadă de timp, că există legea venitului minim garantat (...), de ajutor social. Este şi asta o soluţie. Pentru ei nu e valabil şomajul tehnic. (...) Preferăm mai degrabă o integrare. Sunt şi oameni de afaceri care s-au întors (...), putem să le acordăm o formă de sprijin ca să-şi desfăşoare afacerile în România”, a mai adăugat Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.