Social 8 Aprilie 2020 16:37

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, crede că, în cazul incendiului de la Periș, care a poluat foarte tare aerul din București, ar fi vorba despre „o mână criminală”.

Este un atentat la siguranța cetățenilor. De aceea am solicitat intervenția CSAT-ului, asta pentru că demisia ministrului Mediului nu mai este suficientă. Domnul ministru nici măcar nu s-a dus până la Periș să vadă ce se întâmplă.

Am înțeles de la oamenii din zonă că acolo era un focar care trebuia verificat, trebuia dezinfectat. Acolo a fost o fermă foarte mare, cunoscută, dar a fost afectată puternic de pesta porcină. Ar fi trebuit ca autoritățile statului, împreună cu proprietarii să ia măsuri pentru a stinge acel focar foarte periculos pentru întreaga populație.

Cred că este la mijloc o mână criminală! Nu este posibil să fi luat pur și simplu foc miriștea și întreaga fermă”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

La fosta fermă de porci din Periș a izbucnit un incendiu

Garda de Mediu a anunțat că la fosta fermă de porci din Periș a izbucnit un incendiu. Flăcările se întind pe trei hectare, iar mirosul generat de arderea resturilor vegetale și de la canalele de scurgere este resimțit în toate localitățile învecinate.

În această localitate a funcționat ferma de porci Romsuintest Periș, intrată în insolvență în 2012 și care în trecut a făcut afaceri cu firmele controlate de Liviu Dragnea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.