Social 7 Aprilie 2020 10:45

Spania ar putea introduce un salariu universal de bază cât de curând posibil în încercarea de a diminua impactul economic provocat de pandemia de coronavirus.

Proiectul este coordonat de ministrul pentru securitate socială, Jose Luis Escriva și urmărește introducerea unui venit de baza "cât mai curând posibil". Acest venit se va concentra pe ajutarea famiilor, a precizat Calvino, care este și vicepremier în guvernul socialistului Pedro Sanchez, scrie Bloomberg. com.

Intenția guvernului este de a crea un venit universal de bază care să rămână pentru totdeauna și să devină un instrument structural permanent.

Spania este a doua cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus cu 136,675 de cazuri și 13.341 decese. Guvernul a declarat stare de urgență, iar țara a intrat în carantină, motiv pentru care economia stagnează.

Guvernul spaniol a anunțat o serie de pachete politice pentru a ajuta muncitorii și companiile, în special cele mici și mjlocii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.