Social 6 Aprilie 2020 14:51

Președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România, cu încă o lună, începând de săptămâna viitoare.

Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a declarat președintele.

Iohannis: Avem o criză care nu este doar de sănătate publică, ci va afecta bugetul

În ceea ce priveşte pregătirea pentru rectificarea bugetară, aici lucrurile stau foarte serios şi nu pot să nu spun câteva lucruri. Prin această epidemie avem o criză care nu este din păcate doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că, cel mai probabil, va fi nevoit să declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar.

Este nevoie de bani mai mulţi în sectorul de sănătate publică, este nevoie de bani destul de mulţi pe partea de asistenţă socială, şomajul tehnic, şomajul, toate trebuie plătite. Vom avea o situaţie complicată a bugetului”, a mai precizat Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că este clar că aceasă complicație nu se va rezolva de la sine și guvernul va fi nevoit să facă o analiză majoră și să nu se limiteze la doar câteva schmbări.

Va fi nevoie să se reevalueze şi veniturile care sunt în scădere, dar şi cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creştere. În acest fel, va fi nev de reevaluare a tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”, a mai declarat președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.