Social 6 Aprilie 2020 15:00

Afacerile cu flori au fost puse pe butuci de către epidemia de coronavirus, iar florarii nu știu încotro să o apuce.

Majoritatea florăriilor și-au pierdut clienții pe care îi aveau de obicei, astfel că pierderile sunt de peste 80% în această perioadă. Florăriile mici și-au sistat complet activitatea.

În prezent, florile nu mai prezintă interes pentru oameni, mai ales că nici nu sunt o necesitate pe care ai putea să o strecori în declarația pe proprie răspundere.

Alina Neacșa, specialist în aranjamente florale, se arată îngrijorată de situație. Industria nu este una care să se blocheze complet, deoarece florile încă cresc și sunt recoltate. Problema apare în momentul vânzării lor, deoarece nu mai există o piață de desfacere, iar florile ajung la gunoi.

”Situaţia este drastică, vă daţi seama, producţia, la nivel de producţie, nu poate fi oprită florile cresc, sunt recoltate, nu există o piaţă de desfacere, deci nu se pot vinde, trebuie să le arunce. Sunt foarte multe necunoscute şi nu ştim încă ce putem să facem ca să salvăm business-urile, dar toată lumea acţionează haotic.” afirmă Alina Neacșa, conform mediafax.ro.

Momentan, statul nu poate să le ofere ajutor florarilor, deoarece nu există o lege cu privire la perisabilitatea florilor recoltate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.