Social 5 Aprilie 2020 12:10

Un traficant de droguri a fost prins de către DIICOT, iar interesant este cum a completat acesta declarația pe proprie răspundere.

Având în vedere că ești pasibil de amendă sau chiar de dosar penal dacă nu ai declarația pe proprie răspundere asupra ta atunci când părăsești locuința, un traficant de droguri s-a gândit să fie ”acoperit” la acest capitol.

Ofițerii DIICOT Iași au prins un bărbat cu heroină asupra sa, iar ulterior l-au și reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Respectivul a încercat să scape de stupefiante în timp ce era alergat de polițiști, aruncând o pungă cu 45 de grame de heroină în curtea unei biserici.

Agenții i-au cerut respectivului să prezinte declarația pe proprie răspundere, iar aceștia au constatat că respectivul declarase fals că se deplasează în interes de serviciu.

”În cauză s-a stabilit că, la data de 03.04.2020, lucrătorii de poliție din cadrul SRPT Iași – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au interceptat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iași.

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial Nr. 242 din 24 martie 2020, lucrătorii de poliție i-au solicitat inculpatului M.G.C. să prezinte declarația prevăzută de art. 4 alin.1 din OM 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional,” se arată în comunicatul de presă trimis de către ofițerii DIICOT, citat și de realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.