Social 4 Aprilie 2020 15:44

Italia caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată veni din nou la muncă. Ministerul Agriculturii din Italia caută un acord cu România pentru redeschiderea fluxului de sezonieri.

Teresa Bellanova, ministrul italian, se va întâlni luni cu ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan. După ce Comisia Europeană a dat undă verde deplasărilor libere în UE pentru muncitorii din agricultură și pentru cei din sistemul sanitar, Italia caută o cale pentru a răspunde și la criza din agricultură, notează digi24.ro

”Suntem în contact cu diverse țări, luni mă voi întâlni cu ambasadorul român în Italia. Coridoarele permise de UE nu sunt suficiente. Trebuie să găsim soluții de la o țară la alta și lucrăm pe acest front”, spune Teresa Bellanova.

”Trebuie să găsim acorduri cu țările din estul Europei, pentru a putea permite întoarcerea sezonierilor în agricultura din Italia. Cu aceste țări trebuie să căutăm și un plan pentru a garanta siguranța și sănătatea muncitorilor, astfel că atunci când vor ajunge în țările lor de origine sa nu fie băgați în carantină”, a declarat Ettore Prandini, președintele Coldiretti, cea mai mare asociație de reprezentanță și asistență din agricultura italiană.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.