Social 4 Aprilie 2020 12:24

Generalul-maior în rezervă, Ionel Oprea, care este și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a preluat conducerea personalului militar de la Spitalul din Suceava. Acesta declară că principala problemă în momentul de față este lipsa cadrelor medicale.

Pentru înlocuirea cadrelor medicale care s-au infectat cu noul tip de coronavirus sau care se află în autoizolare, s-a luat legătura cu spitale militare din alte zone ale țării, de unde urmează să vină specialiști.

”Pentru a suplini personalul medical care s-a infectat cu noul coronavirus sau care se află în autoizolare s-a luat legătura cu spitale militare din alte zone ale țării, de unde urmează să vină specialiști”, spune Ionel Oprea.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a menționat că sunt așteptate persoane calificate pentru a opera aparatura PCR, în așa fel încât să poată fi testați cât mai mulți oameni.

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a mai adăugat acesta, citat de monitorulsv.ro

Oprea a subliniat faptul că, în aceste momente, cel mai important lucru este ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.