Social4 Aprilie 202012:24de Cristina Marin

Lectura de un minut

Generalul-maior în rezervă, Ionel Oprea, care este și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a preluat conducerea personalului militar de la Spitalul din Suceava. Acesta declară că principala problemă în momentul de față este lipsa cadrelor medicale.

Pentru înlocuirea cadrelor medicale care s-au infectat cu noul tip de coronavirus sau care se află în autoizolare, s-a luat legătura cu spitale militare din alte zone ale țării, de unde urmează să vină specialiști.

”Pentru a suplini personalul medical care s-a infectat cu noul coronavirus sau care se află în autoizolare s-a luat legătura cu spitale militare din alte zone ale țării, de unde urmează să vină specialiști”, spune Ionel Oprea.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a menționat că sunt așteptate persoane calificate pentru a opera aparatura PCR, în așa fel încât să poată fi testați cât mai mulți oameni.

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a mai adăugat acesta, citat de monitorulsv.ro

Citeste si:
Morți încurcați la Suceava. O familie a înmormântat un necunoscut
Morți încurcați la Suceava. O...

Oprea a subliniat faptul că, în aceste momente, cel mai important lucru este ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.