Costel Alexe, ministrul Mediului, a explicat că cea mai buna metodă prin care pot fi eliminate deșeurile provenite din centrele de carantină din toată țara este incinerarea.

”Am luat decizia și am trimis la Comitetul pentru Situații de Urgență ca acele deșeuri care provin de la centrele de carantină sunt periculoase și sunt incinerate.

Prin Agenția Națională pentru Protecția Mediului, am transmis către centrele de carantină care sunt operatorii economici autorizați să le preia, ele au încheiat contracte cu astfel de operatori și aceste deșeuri ajung la incinerare.

Ministerul Mediului verifică trasabilitatea acestor deșeuri periculoase, e important să ne asigurăm că ajung la incinerator și nu sunt depozitate astfel încât să pună viața în pericol. În caz de încălcare a acestor norme se ajunge până la suspendarea activității acestor incineratoare”, a declarat oficialul.

De asemenea, deșeurile menajere de la populație, altele decât cele colectate selectiv, trebuie duse direct la groapă pentru reducerea riscului infectării.

Citeste si:
Orban: „În toate localitățile carantinate, cetățenii vor putea...
Orban: „În toate localitățile...

”Recomandarea este ca în această perioadă deșeurile să fie puse în două pungi ca să nu fie riscul să se rupă vreo pungă, ele să fie transportate în siguranță la pubelă, apoi în mașina care le ridică și apoi spre groapă”, a mai adăugat acesta.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.