Social 2 Aprilie 2020 12:55

Preotul Eugen Barz, din Călărași, care slujește de mai mulți ani într-o parohie din Madrid, se apropie de enoriașii său, folosindu-se de tehnologie. Părintele îi îndeamnă pe oameni să se roage de acasă, având în vedere restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus, și să îi trimită pe messenger pomelnicele lor.

Postarea integrală a preotului Eugen Barz, pe pagina sa de Facebook:

Ne plângem că nu putem să ne întâlnim cu oamenii și uităm că putem să ne întâlnim în rugăciune cu Dumnezeu. Avem acum ocazia să exersăm rugăciunea în cămările noastre, așa cum ne-a învățat Hristos.

Dacă cineva vrea să se roage să aștepte să adoarmă copii și să se retragă într-un colț curat, după ce va stinge telefonul, laptopul, televizorul și becurile electrice. Așezați căndeluța aprinsă în fața voastră. Simpla stare în fața candelei aprinse într-o cameră întunecată, vă va adânci în rugăciune mai mult decât toate live-urile, chiar dacă acestea s-ar transmite direct din Cer. Primul lucru care se cere de la un rugător este să se desprindă de toate lucrurile pământești, de toate gândurile și fricile.

Exersați această stare și negreșit veți păși în Împărăția lui Dumnezeu în chip simțit. Din această stare rugați-vă pentru familia voastră și pentru întreaga lume, fără multe vorbe. Spuneți rugăciunea Tatăl nostru și meditați asupra cuvintelor din această rugăciune. Dumnezeu cu noi. Aștept pomelnicele voastre pe messenger”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.