Social 2 Aprilie 2020 12:40

Pentru a-și proteja copiii, medicii sunt nevoiți să păstreze o relație la distanță cu micuții lor, chiar dacă asta implică să nu ii vadă pe o perioadă nedeterminată.

Multe dintre cadrele medicale au ales să își trimită copiii la bunicii lor.

Doi medici au povestit cât de greu este să nu poată să își vadă copiii, decât prin apeluri video, sau să îi strângă în brațe.

Întâlniri prin gard, la 5 metri distanță

Sînziana Istrate, medic oftalmolog în București, face și gărzi în spital de multe ori. La începutul pandemiei, ea s-a hotărât să îsi trimită copiii la bunici. Având casele alăturate, Sînziana a reușit să își vadă fetele, dar doar de la metri distanță și prin gard.

Într-o poză pe care a postat-o pe rețelele de socializare, Sînziana apare în fotografie, iar în spatele său, la câțiva metri distanță, după un gard, se văd și fetele sale.

Așa îmi văd fetele cât pot de des. Sunt la picnic la 5 metri de ele. Fac gărzi și de la început le-am dus la mama, unde sunt izolate. Le văd cât pot de des prin gard. Iar eu sunt norocoasă. Colegii își văd copiii la balcon sau deloc. Voi stați acasă cu copiii, așa că nu vă plângeți! Medicii nu își văd copiii!”, a scris Sînziana.

Cea mare m-a privit tristă, iar cea mică plângea și mă implora să îmi atingă mâna prin gard. Măcar mâna”, a mai povestit aceasta.

„Ne convingem că pentru binele copiilor este cel mai safe așa”

Ana-Maria Misici este tot medic oftalmolog, în Timișoara. Din cauza unui pacient care a negat că are vreo problemă, iar la finalul consultației a dezvăluit că doar ce se întorsese din Israel, medicul și-a închis cabinetul. Aceasta face consultații online și rezolvă urgențele la domiciliu, din acest motiv nici nu își mai poate vedea fetița în vârstă de doi ani și jumătate.

Copilul este trimis la bunici, izolați toți, și doar noi îi aprovizionăm cu cele necesare, lăsate la poartă, fără măcar să ne vedem. Vorbim de 3-4 ori pe zi pe Facetime, dar nu mai des, ca să nu înceapă să ceară să mergem la ea. Îi cumpărăm jucării online și îi trimitem pentru a o ține tot mai ocupată și să nu se gândească la noi”, a spus Ana-Maria Misici.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Este prima dată când își duce fetița la bunici și o lasă acolo atât de mult timp.

De două săptămâni nu am strâns-o în brațe, dar ne convingem că pentru binele lor este cel mai safe așa”, a mai povestit medicul, potrivit libertarea.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.