Social 2 Aprilie 2020 08:46

Probleme la Vama Nădlac: românii intră în țara pe jos pentru a evita izolarea la domiciliu.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a apărut un fenomen deosebit la Vama Nădlac. Sunt cetățeni care trec granița pe jos pentru a evita controalele și carantina.

Acesta a precizat că nu este ilegal să treci granița pietonal, dar că cei care o fac nu vor scăpa de controlate minuțioase.

"A mai apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România din Ungaria şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită. Dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”, a declarat ministrul de interen Marcel Vela la Digi24.

Vela a mai precizat că trecerea pietonală a graniței aduce probleme în plus autorităților.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.