Victor Picu, președintele ANOFM, atrage atenția asupra unei greșeli majore pe care o fac angajatorii atunci când depun cereri pentru șomaj tehnic.

Miercuri, 1 aprilie, a fost prima zi în care au putut fi depuse cererile pentru șomaj tehnic.

Potrivit președintelui ANOFM, Victor Picu, 5.800 de angajatori au făcut cereri pentru 70.000 de angajați.

Acesta a spus la Digi24 că angajatorii fac greșeli în ceea ce privește sumele pe care le cer.

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență.

Citeste si:
5 greșeli pe care le facem atunci când folosim telefonul mobil
5 greșeli pe care le facem...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL. Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a precizat Picu.

În cazul în care apar erori, cererile nu sunt anulate, ci angajatorii sunt contactați pentru a le recompleta.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.