Social 1 Aprilie 2020 15:21

Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț, a solicitat autorităților centrale, care emit Ordonanțe Militare, intrarea în carantină a tuturor localităților din județul Neamț care se află la granița cu județul Suceava.

”Încă de acum o lună am cerut prefectului să organizeze filtre la intrările în județul Neamț, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane care se întorceau din străinătate! Atunci prefectul a spus că îmi depășesc atribuțiile, deși voiam doar binele nemțenilor! Acum cer ferm Guvernului să dispună intrarea în carantină a tuturor localităților de la granița cu județul Suceava, din cauza faptului că în județul vecin există o rată foarte mare cu îmbolnăviri de coronavirus! De asemenea, cer ferm Guvernului să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente. Se impuse o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă! Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, precizează Arsene.

Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, care au fost înregistrate în Suceava, Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe: ”Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.