Social 1 Aprilie 2020 12:26

Un bărbat din comuna Vad, satul Cetan, care era lăptar de ocazie, și-a îmbolnăvit mai mulți vecini pentru că nu a respectat carantinarea.

Bărbatul, șofer de camion de preofesie, s-a întors din Germania, în data de 11 martie 2020. La 11 zile după ce a ajuns în țară, bărbatul a acuzat că este bolnav, așa că a fost testat de coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Acesta a început să aibă simptome specifice, precum deficiențe respiratorii și a fost transportat la Spitalul din Dej de două ori.

Bărbatul nu a respectat carantinarea și a reușit să infecteze 6 persoane.

Printre acestea se numără doi bătrani, soț și soție, în vârstă de 80, respectiv 81 de ani, care locuiesc la câteva străzi distanță de șoferul de camion, un vecin al bărbatului, cu care nu ar fi interacționat, și încă două persoane.

Toți cei infectați sunt acum internați la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca, potrivit stiridecluj.ro.

Se speculează că laptele vândut prin sat i-ar fi infectat pe săteni. Copiii bărbatului au livrat laptele, dar aceștia nu sunt infectați cu virusul COVID-19.

Șoferul de camion are vaci. Este adevărat acest lucru, dar nu prea cred că oamenii s-au îmbolnăvit de la sticlele cu lapte. Și noi ne-am întrebat pentru ce cei doi soți, oameni în vârstă, și ne-au spus că nu au avut contact cu șoferul de la care a pornit toată nebunia asta. Cine poate știi care este adevărul”, a spus Alexandru Prunean, primarul comunei Vad.

Bărbatul și-a chemat și rudele la masă, după ce a aflat că este infectat cu coronavirus, iar acum acestea sunt și ele internate la Clinica de Boli Contagioase din Cluj-Napoca.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.