Social 1 Aprilie 2020 09:02

Angajatorii care vor să obțină fonduri guvernamentale pentru a-și plati angajații pot depunerile cererile pentru somaj tehnic începând de astăzi, miercuri, 1 aprile. Operațiunea se face online, iar cererile pot fi depuse la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) sau la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).

Depunerea documentelor pentru obținerea șomajului tehnic aferent perioadei 16-31 martie 2020 se face în perioada 1-10 aprilie 2020.

Pentru a obține indemnizațiile de șomaj tehnic, angajatorii trebuie să depună următoarele documente:


  • o cerere;

  • o declarație pe proprie răspundere;

  • lista angajaților, înregistrați anterior în REVISAL că intrând în șomaj tehnic.

Cine beneficiază de șomaj tehnic

Potrivit ziare.com, de șomajul tehnic pot beneficia:


  • Salariații angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parțial că urmare a efectelor epidemiei de coronavirus, pe perioada stării de urgenta decretate.

  • PFA-urile, întreprinderile individuale, profesii liberale și persoanele fizice care au venituri din drepturi de autor, care întrerup activitatea că urmare a afectelor coronavirusului pe perioada stării de urgenta instituita prin decret.

Suma maximă la care poate ajunge șomajul tehnic este de 4.072 de lei pe lună, scrie Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.