Social 31 Martie 2020 11:48

Un bărbat fugit din izolare i-a amenințat și scuipat pe medicii și asistentele de la Spitalul Orășenesc Hârșova după ce a ajuns acolo în stare gravă.

Tânărul a pătruns în spital, spunând că nu mai rezistă în regimul de izolare și a terorizat cadrele medicale. Întreg incidentul a fost descris integral de managerul spitalului.

"Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute, cum este cea pe care o vom relata in cele ce urmeaza.

Individul din imagine, aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19.

Individul in cauza a trebuit sa fie stabilizat pe treptele spitalului, intrucat a fost imposibil sa fie tratat in alta parte, acesta pierzand mult sange si fiind intr-o stare critica.

Rezultatul?

6 angajati ai spitalului, nevinovati, care si-au facut treaba cu maxima daruire, aflati acum in autoizolare pana la sosirea vestilor (rezultatele testarii la COVID-19).

Si, bineinteles, acest individ, stabilizat, teafar si izolat pana la aflarea rezultatelor.

Pe aceasta cale felicitam colegii pentru calmul si tactul de care dau dovada zi de zi, ajutand oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Acesti oameni sunt niste eroi si trebuie tratati ca atare! Nu injurati, nu scuipati, nu batjocoriti, nu umiliti, nu expusi la agenti patogeni fara echipamente de protectie, nu mintiti in dauna propriei sanatati.

De asemenea, multumim organelor competente pentru interventia rapida. Stim ca va este greu, mai ales in aceasta perioada de criza.

Solicitam public intocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat vietile oamenilor care l-au salvat astazi.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere.

In cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei. Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti!", a scris pe Facebook managerului spitalului, Andrei-Bogdan Zidaru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2020 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.