Social31 Martie 202010:05de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificãri ale vântului și brumã. A mai fost emis și un cod galben de ninsori moderate pentru zonele montane înalte.ixte, intensificãri ale vântului și brumã. A mai fost emis și un cod galben de ninsori moderate pentru zonele montane înalte.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precãdere în sudul ţãrii, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumã, la început în jumãtatea de nord, apoi şi în cea sudicã.

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) pânã în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitaţiilor predominant sub formã de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţãrii, unde se va depune strat de zãpadã. În partea de sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificãri în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60-70 km/h în zona montanã înaltã şi cu rafale de 50-60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Începând cu 30 martie, ora 22.00, până pe 01 aprilie, ora 10.00, în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã local consistent. În zona montanã înaltã, vântul va avea intensificãri, cu viteze în general de 65-75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

Citeste si:
Alertă de vreme rea: Cod PRTOCALIU și GALBEN de vijelii și ploi...
Alertă de vreme rea: Cod...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.