Social 30 Martie 2020 14:01

Klaus Iohannis îndeamnă românii să respecte mai mult și mai bine indicațiile autorităților.

Klaus Iohannis face declarații începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni, în urma ședinței de guvern. Acesta face un nou apel către români, pe care îi îndeamnă la distanțare socială.

Acesta spune că autoritățile și-au făcut treaba, că există norme în vigoare, astfel că depinde de fiecare dintre cetățeni să le respecte. Astfel, oamenii îi pot proteja pe cei în vârstă, de peste 65 de ani.

Președintele îi îndeamnă pe români să lase pensionarii să își facă aprovizionarea de la magazine între orele 11 și 13.

„Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții! Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus.

Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile. Iar cei mai vulnerabili sunt, după ne spun medicii și experții, persoanele peste 65 de ani. Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm! În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri!

S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor! Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă. Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem”, a declarat președintele Iohannis.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

La Palatul Cotroceni a avut loc, începând cu ora 12.3,0 o nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus, întâlnire la care au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.