Social30 Martie 202011:48de Cristina Marin

Lectura de un minut

Virusologii susțin că noul coronavirus nu a apărut brusc, ci s-a dezvoltat în ani ori chiar decenii. Până acum, virusul a căpătat abilitatea de a se transmite la oameni.

Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 s-ar putea răspândi de ani ori chiar decenii, explică specialiştii în virusologie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia, care au avansat cu studiul acestui virus. Ei explică că deşi există de multă vreme, abia recent a căpătat abilitatea de a se transmite la oameni, potrivit mediafax.ro.

”Astfel, rezultatul evoluţiei şi al schimbărilor suferite în ani, poate chiar decenii, a căpătat în cele din urmă abilitatea de a se transmite la oameni şi de a provoca o boală cu potenţial mortal”, a declarat Dr. Francis Collins.

Virusologii chinezi de la Wuhan Institute of Virology susțin că virusul s-a dezvoltat la lilieci, reuşind să îl urmărească până la o specie care trăieşte în peşterile montane din zona graniţei China - Myanmar.

Analizele cercetătorilor arată că virusul este puternic la oameni fiindcă el intră în contact cu o enzimă din corpul uman numită furină.

Citeste si:
Brazilia, devastată de epidemie. Record de cazuri noi într-o...
Brazilia, devastată de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.