Social30 Martie 202010:00de George Stanciu

Lectura de un minut

Având în vedere restricțiile pe care le-au impus autoritățile în ultima vreme, e bine să știi dacă îți poți duce partenerul de viață la serviciu, cu mașina.

Când vine vorba de mici detalii de acest fel, părerile sunt, de obicei, împărțite. Astfel, cel mai bine e să mergi direct la sursă și să afli un răspuns.

Cel mai probabil, Poliția Română s-a confruntat cu această situație pe parcursul ultimelor zile, așa că acum vine cu precizări cu privire la acest tip de părăsire a domiciliului. Într-o postare pe Facebook, autoritățile arată că motivul deplasării trebuie să fie unul justificat.

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

Citeste si:
Bărbat care nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate, infectat...
Un bărbat care nu a mai ieșit...

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

Citeste si:
Poliția Română se înnoiește. Cumpără peste 6.700 de Dacia Logan și...
Poliția Română se înnoiește....


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.