Social25 Martie 202016:43de Cristina Marin

Lectura de un minut

Bărbatul confirmat cu virusul COVID-19 a fost trimis acasă fiindcă nu s-a încadrat, iniţial, ca potenţial bolnav. După ce a fost diagnosticat pozitiv medicii l-au pus pe o targă, în maieu şi acoperit cu o pătură, pentru a fi dus la Iaşi.

George Lazăr, prefectul judeţului Neamț, a cerut autoritatilor de la DSP şi IPJ Neamţ să verifice cazul unui pacient pentru care nu au fost respectate protocoalele spitaliceşti

Bărbat în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamţ, infectat cu virusul COVID-19 și care prezenta de 2 săptămâni simptome specifice bolii, nu a fost încadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ ca potenţial bolnav.

Bărbatul a mers de două ori la spital şi a fost trimis acasă. Abia a treia oară a fost testat şi diagnosticat pozitiv.

Se pare că bărbatul ar fi declarat că nu fost în contact cu nimeni confirmat cu COVID-19 şi nici nu s-a aflat în vreun un spaţiu intracomunitar din Europa, motiv pentru care nu a fost încadrat ca suspect.

Citeste si:
Un bărbat în stare critică a fugit din izolare. A amenințat și...
Un bărbat în stare critică a...

De asemenea, externarea pacientului şi transportarea acestuia la Iaşi nu s-au făcut în condiţii corespunzătoare.

”Având în vedere gravitatea situaţiei vă solicităm să dispuneţi, în regim de urgenţă, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitaliceşti în cazul pacientului respectiv. În situaţia în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate ca infracţiuni (neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu etc.) vă solicităm să sesizaţi organele de cercetare penală”, se menționează în documentul semnat de prefectul George Lazăr.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.