Social 25 Martie 2020 15:05

Șase persoane au fost depistate pozitiv cu virusul Covid-19 la o biserică din sectorul 2 al capitalei. Este vorba despre doi preoți, doi diaconi, un cântăreț și o angajată a bisericii.

Cazurile au fost depistate la Biserica Sf. Dumitru din cartierul Colentina.

Potrivit purtătorului de cuvânt BOR, Vasile Bănescu, cele șase persoane au fost internate la spital, iar biserica a fost dezinfectată de mai multe ori.

Cazurile au fost confirmate joi, iar slujba de duminică a fost ținută de un alt preot, aceasta desfășurându-se afară după ce biserica a fost dezinfectată.

„Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus acesta potrivit Digi24.

Autoritățile au anunțat săptămâna trecută că slujbele religioase se vor ține fără enoriași, acestea urmând să fie transmise online. În ciuda recomandărilor, BOR a decis ca Sfânta Liturghie să se țină în aer liber cu maximum 100 persoane prezente.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.