Social25 Martie 202010:57de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat că, in ședința de Guvern de joi, va propune o ordonanță de urgență prin care ratele bancare să poată fi amânate pe o perioadă de 9 luni, la cererea clienților.

Florin Cîțu a spus că, dacă Guvernul va aproba propunerea sa, amânarea plaților ratelor va fi valabilă pentru toate tipurile de credite.

Cererea de amânare se va putea face telefonic, urmând ca aprobarea să fie dată prin email.

Nu va fi nevoie din partea clienților de nici un certificat de urgență”, a spus Florin Cîțu.

Am discutat această propunere cu BNR și sistemul bancar. Băncile nu vor avea probleme de finanțare. Nu există nici un fel de limită în ceea ce privește tipul de credit, amânarea se va face doar la cererea clienților. Se va aplica întregului sistem bancar”, a mai declarat ministrul Finanțelor, potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Cîțu: „Ordonanța care amână plata ratelor romanilor nu este retrasă!”
Cîțu: „Ordonanța care amână...

Florin Cîțu asigură clienții băncilor că, după încheierea perioadei de amânare a ratelor, nu vor fi nevoiți să plătească toate ratele intr-o singură lună.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.