Social 17 Martie 2020 15:05
Rusia a inceput sa testeze pe animale un vaccin impotriva noului coronavirus si sustine ca vrea sa ajunga la rezultate pozitive pana in luna iunie.

"Incepem deja testele pe animale de laborator (...) pentru a evalua eficacitatea si securitatea vaccinului", a declarat Ilnaz Imametdinov, un reprezentant al Centrului de Stat pentru Cercetare in Virusologie si Biotehnologie, in cadrul unei emisiuni.

Conform postului de televiziune rusesc, in Novosibirsk, vestul Siberiei, au fost create pana in prezent aproximativ zece tipuri de vaccin.

"Incepand cu luna iunie, preconizam sa prezentam unul sau doua tipuri (de vaccin) la care testele au dat cele mai bune rezultate", a precizat Imametdinov.

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca 80% dintre cazurile de contaminare cu noul tip de coronavirus sunt usoare, 14% sunt grave si aproape 5% sunt critice, provocand probleme respiratorii severe.

Pana la acest moment, in Rusia, au fost inregistrate 93 de cazuri de COVID-19 si niciun deces, conform stiripesurse.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.