Social16 Martie 202011:32de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Pandemia de coronavirus ar putea falimenta toate companiile aeriene, pana in vara, daca guvernele nu iau masuri pentru remedierea situatiei.

Centrul pentru Aviatie CAPA a anuntat ca multi operatori au intrat in faliment tehnic sau au depasit termenele de plata ale unor datorii.

Companiile aeriene isi consuma rapid resursele financiare, din cauza faptului ca aeronavele nu mai produc venituri, ele fiind blocate la sol, iar avioanele care inca circula, zboara mai mult pe jumatate goale.

"Este nevoie, acum, de actiune coordonata din partea guvernelor si industriei daca vrem sa evitam o catastrofa", a transmis Centrul pentru Aviatie CAPA, potrivit hotnews.ro.

Cel mai probabil, marile companii aeriene din Statele Unite, China si Orientul Mijlociu vor supravietui acestei crize, datorita sprijinului oferit de guvernele nationale, sau a eforturilor facute de patroni.

Citeste si:
Mafia profită de pandemia de coronavirus pentru a prelua controlul...
Mafia profită de pandemia de...

Cele mai afectate de criza generata de coronavirus sunt companiile aeriene. Unele dintre companii au inceput sa concedieze din angajati si sa reduca capacitatea.

Asociatia internationala pentru transport aerian preconiza, saptamana trecuta, ca industria ar putea avea pierderi 113 miliarde de dolari in acest an.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.