Social 16 Martie 2020 08:02
Bill Gates si-a exprimat parerea in contextul crizei provocate de COVOD-19 si a mentionat ca un focar cu cel putin 82 de cazuri de Covid-19 a pornit de la persoane asimptomatice. Studii recente arata ca si persoanele fara simptome pot raspandi noul coronavirus, care va fi mult mai greu de controlat decat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS).

Cercetatorii au sustinut initial ca virusul Covid-19 poate fi raspandit doar de persoanele care prezinta deja simptome precum febra, tuse sau dificultati de respiratie, insa medicii americani au identificat in Massachusett un focar cu cel putin 82 de cazuri care a pornit de la persoane asimptomatice.

Numeroase studii recente au aratat ca si persoanele fara simptome pot raspandi Covid-19, dar nu la fel de mult ca bolnavii ale caror reactii sunt evidente.

"Trebuie sa ne concentram asupra persoanelor simptomatice. Unele raspandiri sunt posibile inainte ca oamenii sa dea semne de boala, dar nu acesta este principalul mod de propagare a virusului", a spus secretarul pentru sanatate american, Alex Azar.

De asemenea, Bill Gates si-a exprimat ingrijorarea cu privire la raspandirea bolii de catre persoanele care inca nu au dezvoltat simptome.

"Exista, de asemenea, dovezi puternice ca poate fi transmis de persoane care se simt doar putin racite sau care nu au deloc simptome. Asta inseamna ca virusul Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a fost raspandit numai de catre persoanele simptomatice", a mentionat acesta, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.