Social 15 Martie 2020 16:58
Bancile din Romania au decis amanarea platii ratelor anumitor credite pentru o perioada de timp.

Adrian Vasilescu, consultant al BNR, nu a precizat ce tipuri de credite vor beneficia de aceasta amanare. In schimb, el a spus ca fiecare banca isi va instiinta, in nume propriu, clientii si debitorii.

"Bancile au luat initiativa. Deci fiecare banca isi face propriul program urmand sa anunte clientii si debitorii. Deja e o intelegere la nivelul intregului sistem bancar", a spus Adrian Vasilescu.

Banca Transilvania a anuntat ca va extinde perioada de gratiere la cardurile de credit.

CEC Bank insa nu a facut niciun anunt, urmand ca la inceputul acestei saptamani sa informeze in legatura cu amanarea platilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice pentru o perioada de 30 de zile.

"Nicio banca nu stie la ora asta si nimeni nu stie cum vor merge evenimentele. Toti speram sa se incheie povestea intr-o luna-doua", a mai spus Vasilescu.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat ca amanarea platii ratelor la bani, pe o perioada de 90 de zile, este o solutie buna pentru protejarea consumatorilor in aceasta perioada in care vor exista probleme cu plata salariilor si vor fi foarte multe concedieri.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.