Social 13 Martie 2020 09:50
Doctorul Alexandru Rafila ii calmeaza pe bucuresteni si dezminte zvonurile false din ultima vreme, conform carora s-ar inchide Capitala.

Alexandru Rafila, sef al Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase ”Matei Bals” din Bucuresti, dar si presedinte al Societatii Romane de Microbiologie, a dezmintit zvonurile legate de inchiderea Bucurestiului, pe fondul temerilor de coronavrius.

Invitat la Marius Tuca Show, Rafila a spus ca ”Nu discutam despre posibilitatea inchiderii orasului, ci despre faptul ca nu exista niciun argument de natura medicala pentru asa ceva.”

Acesta spune ca momentan, ne aflam in faza de a opri la granite boala, iar de asemenea, nu avem transmitere locala a virusului.

Acesta spune ca autoritatile tin lucrurile sub control la un nivel rezonabil, cat timp factorii de mai sus ramana neschimbati.

Alexandru Rafila sugereaza sa practicam distantarea sociala, ca masura de preventie a imbolnavirii. De asemenea, suspendarea cursurilor in scoli, in universitati, limitarea adunarilor publice sunt lucruri care trebuie respectate, pentru a prevenit cat mai mult raspandirea bolii.

„Daca ar fi o situatie similara cu cea din Italia, doar in Bucuresti, nu in toata tara: numar mare de cazuri, crestere exponentiala a numarului de cazuri, mortalitate mare. Atunci sigur trebuie sa faci ceva pentru a nu se mai transmite infectia. Dar lucrul acesta nu se poate sa fie nelimitat. Asta faci cand ai probleme”, a concluzionat medicul, conform stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.