Social 12 Martie 2020 11:14
Productia alcoolului sanitar s-a triplat in ultima perioada, din cauza epidemiei de coronavirus, fiind "o cerere enorma" pe piata.

Cornel Sfaiter, administratorul unuia dintre cele mai mari companii producatoare de alcool si bauturi alcoolice din Romania, a declarat ca alcoolul sanitar este un produs pe care il poti produce in cantitati limitate, din cauza faptului ca acesta depinde si de alte materii prime, in afara de alcool.

"E o cerere enorma. La momentul acesta, este un produs pe care poti sa il produci in cantitati limitate, pentru ca depinzi si de alte materii prime, nu doar de alcool. Noi incercam sa aprovizionam cat putem piata din Romania, dar, repet, nu depinde totul de noi", a declarat Cornel Sfaiter, potrivit stirileprotv.ro.

Sfaiter a tinut totusi sa precizeze ca spirtul, spre deosebire de alte produse si materiale sanitare, desi si-a triplat productia, nu a avut o majorare de pret semnificativa.

Streinu Cercel: Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic

Medicul Adrian Streinu Cercel, sef la spitalul Matei Bals, a declarat ca spirtul clasic nu este potrivit ca dezinfectant pentru coronavirus.

Acesta arata ca este nevoie de substante pe baza de alcool care au capacitati biocide. In plus, si substantele pe baza de clor pot distruge Covid-19.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid”, a declarat Streinu Cercel despre spirtul medicinal.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.