Social 10 Martie 2020 14:46
In cursul zilei de marti, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege ce presupune ca toate unitatile de invatamant din Romania sa organizeze, cel putin o data pe semestru, programe de educatie pentru sanatate, viata, dar si de educatie sexuala.

Acest proiect de lege vine in completarea Legii 272/2004, care priveste protectia si promovarea drepturilor copilului. Autoritatile administratiei publice locale, dar si institutiile publice sau private cu atributii in domeniul educatiei, vor fi obligate sa organizeze programe de educatie pentru sanatate si viata.

"Organele de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritatile administratiei publice locale, precum si orice alte institutii publice sau private cu atributii in domeniul sanatatii si in domeniul educatiei sunt obligate sa adopte, in conditiile legii, toate masurile necesare pentru: derularea sistematica in unitatile scolare, cel putin o data pe semestru, de programe de educatie pentru viata, inclusiv educatie sexuala pentru copii, in vederea prevenirii contactarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor; derularea sistematica in unitatile scolare, cel putin o data pe semestru, de programe de educatie pentru sanatate, inclusiv pentru dezvoltarea capacitatilor psiho-emotionale, a competentelor sociale si interpersonale", se arata in proiectul legislativ, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, o alta prevedere a acestui proiect de lege este si facilitarea accesului la programe de educatie pentru sanatate elevilor din invatamantul preuniversitar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.