Social 10 Martie 2020 08:13
Pe fondul raspandirii epidemiei de coronavirus in Italia, autoritatile au luat o masura drastica, aceea de a inchide toate granitele tarii.

Luni seara, premierul Italian Giuseppe Conte a declarat ca toata tara intra in carantina, pe fondul masurilor de prevenire a raspandirii economiei de coronavirus.

In urma acestei decizii, granitele au fost inchise pentru toti cei care vor sa iasa din tara. Astfel, cine vrea sa paraseasca Italia, va avea nevoie de un anumit certificata pentru a face asta.

Lista de masuri cuprinde si alte elemente pentru lupta cu coronavirusul. Toate adunarile publice au fost interzise, competitiile sportive au fost anulate. De asemenea, vor fi interzise si nuntile si inmormantarile.

Chiar si deplasarile in interiorul tarii sunt interzise, facand exceptie doar motivele de munca importante sau problemele grave de familie sau de sanatate.

Masurile urmeaza sa intre in vigoare marti dimineata, iar Conte a declarat ca ”nu mai este timp” pentru a combate epidemia, si ca sunt necesare ”masuri stringente, imediate”, conform stiripesurse.ro.

Zborurile Italia - Romania, anulate

Incepand cu ora 12, in cursul zilei de luni, toate zborurile intre Italia si Romania au fost suspendate in contextul coronavirusului.

In carul unei conferinte de presa ce a avut loc duminica noapte, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca zborurile intre Romania si Italia sunt suspendate incepand cu data de 9 martie, ora 12, si pana la data de 23 martie. Toate aeroporturile din Romania se supun acestei restrictii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.