Social 9 Martie 2020 17:14
Traian Basescu a declarat ca Romania nu este pregatita pentru o epidemie de coronavirus si este de parere ca metroul ar trebui inchis, pentru ca este "un loc ideal de transmitere a virusului”.

"As inchide metroul, deplasarile urmand sa se faca individual, fiecare cu masinuta lui, cu trotineta electrica. Metroul este un loc ideal de transmitere a virusului", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte considera ca masurile luate de autoritati sunt insuficiente.

"Nu ar trebui niciun fel de adunari in care sunt mai mult de 2 oameni. In niciun caz sa aduni 1.000 de oameni la un loc. Trebuiesc inchise cinematografe, totul trebuie inchis", a mai precizat Basescu.

Basescu: "O carantina este o masura extrem de dura"

Traian Basescu considera ca "o carantina este o masura extrem de dura, poate cea mai dura masura pe timp de pace, insa daca are efecte economice si politice negative in faza initiala, la sfarsit populatia va intelege ori ca s-a evitat o extindere a bolii, ori ca guvernul a facut ce trebuie si zeci de mii de oameni au scapat sanatosi din aceasta incercare".

Acesta spune ca Romania nu este pregatita pentru o epidemie de coronavirus, iar dotarile ISU sunt insuficiente pentru a reusi sa faca fata situatiei.

"Acest virus este un virus nou, necunoscut. Categoric nu suntem pregatiti. Am convingerea ca ceea ce vedem cu SMURD, cu oamenii cu targa izolata este un episod care o sa dispara in cateva saptamani pentru ca numarul imbolnavirilor va creste din pacate, iar dotarea ISU este insuficienta pentru a face fata unei epidemii", a incheiat Traian Basescu, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Martie 2020 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.