Social 3 Martie 2020 15:33
Controlorii societatilor de transport in comun din diferitele orase ale tarii sunt de foarte multe ori priviti cu suspiciune de catre cetateni. Fiecare persoana este obligata prin lege sa detina o legitimatie sau un abonament valabil pe tot parcursul calatoriei, dar de multe ori se intampla ca autoritatile care verifica diferitele cazuri de calatorii frauduloase sa reactioneze nepoliticos si chiar violent.

Se estimeaza ca sunt angajati la Societatea de Transport Bucuresti aproximativ 300 de controlorii, dintre care 113 sunt doar femei. Potrivit unor surse, salariul net al unui controlor poate ajunge intre 2.000 si 2.300 de lei pe luna. Pe langa acest salariu, fiecare controlor este obligat de catre propriul sef sa aplice un numar diferit de amenzi pe zi, dupa cum precizeaza acesta la inceputul programului de lucru:

"Controlorii sunt agresati, amenintati chiar de sefi. […] Pur si simplu le impun o norma: «Astazi vreau sa veniti cu 10 amenzi de persoana, astazi vreau sa veniti cu 3 amenzi de persoana»", a povestit un controlor care are o experienta de 15 ani in domeniu, potrivit cancan.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.