Social 3 Martie 2020 14:35
In urma cu doua saptamani, Violeta Alexandru a anuntat ca se vor implementa procedurile de simplificare a dosarelor de pensii, acest lucru fiind anuntat ulterior si de catre reprezentantii Casei Nationale de Pensii.

"Incepand cu luna martie, in cadrul procesului continuu de debirocratizare si simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, realizam un nou progres. Este vorba despre eliminarea etapei privind eliberarea - pe suport de hartie – a adeverintelor privind stagiul de cotizare si punctajul mediu anual realizat de asigurat si comunicarea acestora, intre casele teritoriale de pensii, prin intermediul postei.

Astfel, informatiile necesare determinarii stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual – pe baza carora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel national, indiferent de judetul in care angajatorul persoanei interesate depune declaratia nominala de asigurare, respectiv de judetul in care este instrumentat dosarul de pensie.

Totodata, aceasta procedura reprezinta o facilitate si pentru persoana asigurata, care va putea solicita eliberarea in aceeasi zi a adeverintei de stagiu de cotizare de la orice casa teritoriala de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului", au declarat autoritatile de la CNPP, potrivit adevarul.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.