Social 3 Martie 2020 14:20
Daca simti nevoia de o noua provocare profesionala, este necesar sa acorzi o atentie deosebita tuturor pasilor pe care ii ai de urmat. Atunci cand iti schimbi jobul, n-ar trebui sa te intereseze doar beneficiile salariale, ci si alte aspecte legate de noul loc de munca. Iata-le pe cele mai importante:

Afla ce alte beneficii au angajatii

Ai gasit ceea ce pare locul de munca ideal si esti pe punctul de a semna contractul. Incearca sa fii cat mai bine informat inainte de a face acest pas. Salariul este intr-adevar important, dar afla si ce alte beneficii ofera firma. Chiar si un tichet de masa poate face diferenta. Cei mai multi dintre angajatorii seriosi acorda si astfel de recompense pentru a-si fideliza oamenii.

Pachete de asigurari private, reduceri la sali de fitness, traininguri si team buildinguri, bonusuri anuale – acestea sunt doar cateva dintre semnele ca firma pentru care vei lucra nu are probleme financiare.

Afla ce sanse de promovare vei avea

N-ai vrea sa-ti schimbi locul de munca de cinci ori pe an pentru ca nu ti se potriveste sau pentru ca nu te simti apreciat la adevarata ta valoare. Atunci cand incepi un nou job este bine sa stii din start ce sanse ai sa avansezi in cadrul companiei.

Cere detalii despre felul in care se fac promovarile, care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a urca in ierarhie. Incearca sa vorbesti si cu angajati ai companiei care ocupa pozitii similare si cere feedback pe aceasta tema.

Afla cum este mediul de lucru

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte la un job nou. Fiecare institutie are regulile sale, iar echipa din care vei face parte va fi, practic, noua ta familie. Gandeste-te ca vei sta cel putin opt ore in fiecare zi cu acei oameni, prin urmare este bine sa stii dinainte cu cine vei avea de-a face. Afla cat mai repede cu ce fel de colegi vei lucra si vezi cat de usor iti va fi sa te integrezi.

Atmosfera de la locul de munca conteaza foarte mult, iar daca te vei simti in largul tau, cu siguranta vei da un randament foarte bun. Multe corporatii asigura spatii de relaxare si socializare pentru angajatii lor. Existenta unui astfel de loc ar putea reprezenta o mare bila alba atunci cand te hotarasti sa semnezi un nou contract de munca.

Citeste si:
Top 3 joburi part-time din care poți obține venituri peste medie
Top 3 joburi part-time din...

Acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand vrei sa incerci o noua provocare profesionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.