Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a declarat ca, la momentul actual, pentru infectarea cu coronavirus nu exista tratament si nici vaccin, tratandu-se simptomatic.

"Coronavirsul nu are tratament. Si nici nu exista vaccin. Se trateaza simptomatic. Daca se agraveaza situatia, se apeleaza la Terapie Intensiva. Se recomanda ca cei care au simptome sa nu se trateze singuri, sa nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Cand vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum raspandirea lui. Nu stim daca nu se va schimba ca si comportament si ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutatii. Manifestaerea sau impactul poate fi mai serios", a declarat Raed Arafat.

"Nu este sigur 100% ca daca v-ati format imunitatea impotriva lui, sa nu-l mai luati inca o data. Fiind un virus nou, sunt multe studii in realizare. Noi stim ca se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficia daca nu se transmite prin saliva sau altceva", a mai spus Arafat, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.